Viborgvej 86, 7400 Herning, Tlf.: 29636738 
 
  Opskrifter på god bålmad
 
Billede 1

 

Opskrifter på god bålmad

Her på emnesiden vil I kunne se de opskrifter, vi bruger i skoven – og der skulle meget gerne komme flere til…

 

Pandebrød– vores favorit

Lav en gærdej (gær, vand, olie, salt, havregryn, forskellige slags mel)

Dejen hæver, mens du gør bålet klar

Små klumper dej formes til små flade brød på max 1 cm tykkelse, som steges på panden i rigeligt olie

Vend dem, når de er fint brune og steg på den anden side

Sørg for, at der hele tiden er godt med brænde på bålet

Læg de færdige pandebrød på et fad – og hvis du kan, så vent med at spise dem, til de er afkøledeJ

Dejen kan også formes til små boller med en ske og koges i en gryde med palmin. Når de er lysbrune, tages de op og drysses med fx kanel.

 

Et godt råd fra børnene: Lav en kæmpeportion dej – det slipper altid op før tid…

 

Brændenældesuppe– den begyndervenlige version med bacon. Udlades bacon, bliver smagen mere blad-agtig.

 

Brændenældebladene plukkes med fingrene – du skal bare plukke bladet nedefra, så det lukkes sammen, når det plukkes – så brænder det ikke. Vi har prøvet det, og børnene klarede det fint.

Du skal bruge en god skålfuld, da det jo er suppens hovedingrediens. Bladene skal overhældes med kogende vand, som sies fra og hældes ud, inden bladene puttes i suppegryden. Derudover skal du bruge:

løg, bacon i tern, evt. boullionterning, vand, gulerødder, kartofler/pasta og porrer.

 

Bacon steges i den varme gryde, tilsæt løg (hakkede eller strimler)

Hæld vand i og evt. boullionterningen

Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, som alle er skåret i små stykker/skiver/tern

Så skal det bare koge, til det er mørt

Brændenældebladene tilsættes og koger med de sidste 2 minutter

 

Servér, når den er afkølet lidt.

Godt råd fra børnene: Smager rigtig godt med pandebrød til…

 

Hyldekærester

Lav en pandekagedej (rismælk, forskelligt lyst mel, olie og vanillekorn fra en hel stang)

Hyldeblomst skærme – enten hele eller i mindre stykker. Der skal være lidt stilk på, som du kan bruge som håndtag

 

Skærmene dyppes i pandekagedejen og steges brune på panden i rigeligt olie

Spises dejligt knasende

Smager af hyldeblomst og sommerJ

 

Rabarberkompot

Rabarber skæres i mindre stykker

Koges i lidt vand sammen med korn fra en hel stang vanille. Kog stangen med

Når den er kølet af, smages den til med lidt Sød eller anden sødekilde. Endelig ikke for meget – det må gerne smage friskt og syrligt.

 

Kan spises som marmelade eller med en ske eller drikkes af en kop

Godt råd fra børnene: Pandebrød smager ekstra godt, hvis de dyppes i kompottenJ

 

Risengrød

Jo det kan faktisk sagtens lade sig gøre uden at brænde på…

 

 

 

                                                                                                        Januar 2012


Sidst opdateret 15. januar 2012