Opskrifter på god bålmad
Her på emnesiden vil I kunne se de opskrifter, vi bruger i skoven – og der skulle meget gerne komme flere til…
Pandebrød– vores favorit
Lav en gærdej (gær, vand, olie, salt, havregryn, forskellige slags mel)
Dejen hæver, mens du gør bålet klar
Små klumper dej formes til små flade brød på max 1 cm tykkelse, som steges på panden i rigeligt olie
Vend dem, når de er fint brune og steg på den anden side
Sørg for, at der hele tiden er godt med brænde på bålet
Læg de færdige pandebrød på et fad – og hvis du kan, så vent med at spise dem, til de er afkøledeJ
Dejen kan også formes til små boller med en ske og koges i en gryde med palmin. Når de er lysbrune, tages de op og drysses med fx kanel.
Et godt råd fra børnene: Lav en kæmpeportion dej – det slipper altid op før tid…
Brændenældesuppe– den begyndervenlige version med bacon. Udlades bacon, bliver smagen mere blad-agtig.
Brændenældebladene plukkes med fingrene – du skal bare plukke bladet nedefra, så det lukkes sammen, når det plukkes – så brænder det ikke. Vi har prøvet det, og børnene klarede det fint.
Du skal bruge en god skålfuld, da det jo er suppens hovedingrediens. Bladene skal overhældes med kogende vand, som sies fra og hældes ud, inden bladene puttes i suppegryden. Derudover skal du bruge:
løg, bacon i tern, evt. boullionterning, vand, gulerødder, kartofler/pasta og porrer.
Bacon steges i den varme gryde, tilsæt løg (hakkede eller strimler)
Hæld vand i og evt. boullionterningen
Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, som alle er skåret i små stykker/skiver/tern
Så skal det bare koge, til det er mørt
Brændenældebladene tilsættes og koger med de sidste 2 minutter
Servér, når den er afkølet lidt.
Godt råd fra børnene: Smager rigtig godt med pandebrød til…
Hyldekærester
Lav en pandekagedej (rismælk, forskelligt lyst mel, olie og vanillekorn fra en hel stang)
Hyldeblomst skærme – enten hele eller i mindre stykker. Der skal være lidt stilk på, som du kan bruge som håndtag
Skærmene dyppes i pandekagedejen og steges brune på panden i rigeligt olie
Spises dejligt knasende
Smager af hyldeblomst og sommerJ
Rabarberkompot
Rabarber skæres i mindre stykker
Koges i lidt vand sammen med korn fra en hel stang vanille. Kog stangen med
Når den er kølet af, smages den til med lidt Sød eller anden sødekilde. Endelig ikke for meget – det må gerne smage friskt og syrligt.
Kan spises som marmelade eller med en ske eller drikkes af en kop
Godt råd fra børnene: Pandebrød smager ekstra godt, hvis de dyppes i kompottenJ
Risengrød
Jo det kan faktisk sagtens lade sig gøre uden at brænde på…
Januar 2012
|